Stichting Orgelkring "Hendrik Niehoff"

CD's

Het bestuur van de Stichting Orgelkring "Hendrik Niehoff" initieert een enkele keer een uitgave van een CD.

De CD's kunnen besteld worden bij het secretariaat.

CD Véronique van den Engh

Véronique van den Engh
Na de cd's 'Imposant' en 'Allure' volgt nu de derde cd: 'Illuster'. De titel geeft aan dat het groot orgel van de Sint-Janskathedraal een instrument is dat zeer bekend is van reputatie, een illuster instrument. De kast is vermaard om zijn fraai en voortreffelijk beeldsnijwerk. Het instrument is dat om de klank: Glorieus in de grote werken, luisterrijk in de mildere werken. De veelzijdige klankschoonheid van het groot orgel is te horen in composities van illustere componisten. In alle opzichten een waardig en voornaam instrument om trots op te zijn.

CD Véronique van den Engh

Véronique van den Engh
Na de cd Imposant is ook de titel van deze cd met reden gekozen: Het groot orgel van de Sint-Janskathedraal is een instrument met grote allure, een dame ván allure. In klank, in voorkomen en in schoonheid met haar vele prachtige beeldsnijwerk. Majesteitelijk van klank in de grote werken, toont het ook haar elegantie in de lichtere werken en kan het zelfs uitnodigen tot meditatie. Het groot orgel laat haar veelzijdige klankschoonheid horen in de gekozen composities van allure, waardoor eenieder geraakt kan worden.

CD Véronique van den Engh

Véronique van den Engh
Op 3 juni 2014 verscheen de CD 'Imposant'. Het orgel van de Sint-Janskathedraal wordt bespeeld door Véronique van den Engh.
Op de CD zijn werken te beluisteren van Reger, Böhm, Bach, Buxtehude, Gigout, Alain, Boëllmann, Andriessen, De Klerk, Toebosch en Pirenne.

CD Jacques van den Dool

Jacques van den Dool
In januari 2008 verscheen een nieuwe CD met live-opnamen van Jacques van den Dool, gespeeld op het orgel van de Sint-Janskathedraal.
Op deze CD werken van Bruhns, De Grigny, Sweelinck, Boyvin, Mozart, Reger, Van den Dool en Messiaen.

CD Maurice Pirenne

Maurice Pirenne
In 2004 verscheen de CD 'Zes eeuwen Mariale orgelmuziek' van Maurice Pirenne, gespeeld op het orgel van de Sint-Janskathedraal.
Op deze CD werken van Tournemire, Dunstable, Brumel, de Grigny, Toebosch, Widor, de Klerk, Bach, Frescobaldi, Cornet, Peeters.

CD Huub ten Hacken

Huub ten Hacken
In 1989 verscheen de CD 'Collection' van Huub ten Hacken. Deze CD is niet meer verkrijgbaar.

 

CD bestellen

Heeft u vragen of wilt u reageren? Vul dan onderstaand formulier in en verzend het naar ons. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Naam *
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
Email-adres *
CD's:

Bij de bestelling worden bestelkosten van € 4,00 gerekend.