Arno van Wijk
Zaltbommel

Curriculum vitae

Arno van Wijk (1972) volgde orgel- en theorielessen bij onder meer Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde.
 
Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, onder andere aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff. Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirectie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie.

Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).
Arno van Wijk is organist van de Grote of Sint Maartenskerk in Zaltbommel, waar hij het historische Wolfferts/Heijnemanorgel uit 1786 bespeelt.

Daarnaast is hij dirigent van de Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging “Vox Jubilans” in Hoevelaken, de Gemengde Zangvereniging “Zang en Vriendschap” in Batenburg, het Koninklijk ’s-Hertogenbosch Mannenkoor en vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, onder meer vanuit de St. Laurenskerk in Rotterdam, de St. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er twee solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.
 
Zie voor meer informatie www.arnovanwijk.nl