Andrew Nethsingha
Oxford UK

Curriculum vitae

Andrew Nethsingha is ‘Director of Music’ van het St. John’s College in Cambridge. Tevens is hij ‘President of the Cathedral Organists Association’. Hij heeft geconcerteerd in Groot-Brittannië, Noord-Amerika, Zuid-Afrika, China en in veel Europese landen. Binnenkort speelt hij in Belgrado, Ljubliana, het Bregenz-festival en in Amerika.

Andrew’s eerste muzieklessen kreeg hij als ‘chorister’ in de kathedraal van Exeter waar zijn vader meer dan
25 jaar organist was. Later studeerde hij aan de ‘Royal College of Music’, waar hij 7 prijzen won en aan het St. John’s College te Cambridge. ‘Scholarships’ waren er bij dr. Christopher Robinson en dr. George Guest.
Hij was verbonden aan de kathedralen van Wells, Truro en Gloucester alvorens hij in september 2007 zijn huidige functie aan het St. John’s kreeg. Andere recente posten waren die van artistiek leider van het
‘Gloucester Three Choirs Festival’ en ‘Musical Director’ van de ‘Gloucester Choral Society’.

Andrew werkt regelmatig met de meest vooraanstaande orkesten van Engeland. Met het Philharmonisch deed hij Britten’s War Requiem, Symphonie nr.8 van Mahler en The Kingdom van Elgar. Een programma met werken van Vaughan Williams en Finzi is uitgezonden op de BBC Radio; Voor volgend jaar is hij uitgenodigd om hen te dirigeren in een programma van Vaughan Williams. Zijn meest recente uitvoeringen met het ‘Royal Philharmonic Orchestra’ waren An American in Paris van Gershwin en Sea Pictures van Elgar. Hij heeft ook gewerkt met ‘the city of Birmingham Symphony’ en ‘BBC Concert orchestras en hij dirigeerde een uitvoering van Händels Messiah in Peking.