Bram Beekman
Middelburg

Curriculum vitae

Bram Beekman studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Louis Toebosch. Na het behalen van diverse diploma’s, waaronder het solistendiploma met aantekening cum laude, zette hij zijn studie voort bij Anton Heiller in Wenen. In 1975 behaalde hij de Prix d’excellence.

Bram Beekman is sinds 1980 als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Brabants Conserva-torium en vanaf 1997 organist van de Oostkerk in Middelburg. Hij geeft veel concerten in binnen- en buitenland en verleent regelmatig zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen. In 2008 concerteerde hij enkele malen tijdens een orgelfestival in Beijing (China) in the National Centre for the Performing Arts.

Inmiddels staan er diverse composities voor orgel, koor en orkest op zijn naam. Voor het label LBCD speelde Bram Beekman het complete orgel-oeuvre van Johann Sebastian Bach op veertien barok-orgels in Nederland (totaal negen dubbel-cd’s). Het volledige orgelwerk van César Franck, gespeeld op het Cavaillé-Coll-orgel van de Cathédrale Jean Baptist te Perpignan (Frankrijk), verscheen op drie cd’s.