Jamie de Goei
's-Hertogenbosch

Curriculum vitae

Jamie de Goei ontving orgellessen van Jan van Leeuwen en Jacques van den Dool. Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht behaalde Jamie de diploma's eerste en tweede fase (tegenwoordig bachelor en master). Zijn docenten waren Reitze Smits, voor orgel en Bernard Winsemius, voor improvisatie. Tevens studeerde Jamie enkele jaren koordirectie bij Krijn Koetsveld. Ook volgde hij masterclasses aan het Conservatoire National Supérieur de Musique te Parijs bij Olivier Latry.
Reeds tijdens zijn studie nam Jamie met succes deel aan concoursen.
Van 2003 t/m 2012 was Jamie cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sindsdien is hij organist van de Grote Kerk te 's-Hertogenbosch.
In de afgelopen jaren verschenen diverse cd's waarop orgels in Gorinchem, Vianen en 's-Hertogenbosch zijn te beluisteren. Eind 2018 verscheen de meeste recente cd met daarop de 3 resterende orgels van Matteus de Crane (Waspik, Est en Batenburg).
Jamie verzorgt orgelconcerten in binnen- en buitenland, speelde enkele malen voor orgelprogramma's op de Nederlandse radio en is daarnaast actief als begeleider van instrumentalisten en koren. In die hoedanigheid werkt Jamie regelmatig samen met ambitieuze kamerkoor Capella Brabant.