Peter Westerbrink
Noordbroek

Curriculum vitae

Peter Westerbrink is sinds 1992 organist van de Der Aa-kerk in Groningen. Tevens is hij organist van Noordbroek (Schnitger-orgel / 1696) en van het in 2008 gereconstrueerde Hinsz-orgel (1731) in Zandeweer (Gr.)
Hij studeerde orgel bij Margreet Prinsen en Wim van Beek aan het Conservatorium in Groningen, verder schoolmuziek en kerkmuziek.
Peter Westerbrink specialiseerde zich in de oude Noord-Europese orgelmuziek en heeft daarmee internationaal een naam weten op te bouwen als concertgever, docent en jurylid. Van 1994-1998 was hij docent voor Noord-Duitse orgelmuziek aan de Accademia di Musica Italiana per Organo te Pistoia (in Toscana, Italië).
Twintig jaar lang vormde hij met Harald Vogel de artistieke leiding van het Dollard Festival in Groningen en Ostfriesland. Ook was hij van 1998-2004 (de laatste) Producer Orgelconcerten bij de NCRV en verzorgde de orgeluitzendingen op Radio 4.
Als adviseur is Peter Westerbrink betrokken bij de plannen tot reconstructie van het zeventiende- eeuwse transeptorgel in de Der Aa-kerk te Groningen en de planvorming rond de herplaatsing van het zestiende-eeuwse orgel in de kerk van Scheemda. Hij publiceerde over Matthias Weckman (1615/16-1674).
Zijn discografie omvat o.m. opnamen van de orgels te Noordbroek, Groningen (Der Aa-kerk, Nieuwe Kerk, en Pelstergasthuis), Leens, Dornum, Marienhafe, Noordwolde, Zandeweer en Leens. De cd 'Groninger Orgelhistorie', opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. www.peterwesterbrink.nl