Sietse van Wijgerden

Curriculum vitae

Sietse van Wijgerden heeft orgel, docerend en uitvoerend musicus gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium bij Bernard Winsemius.
Ook is hij afgestudeerd als kerkmusicus bij B.Schuurman (Rotterdam) en als muziek-wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tevens studeerde hij piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium met o.m. uitgebreide barokinterpretatie bij David Colleyer. Hij volgde lessen koordirectie bij o.a. Jos van Veldhoven, Wiecher Mandemaker en Louis Buskens. Verder volgde hij de Kurth-Thomas cursus voor dirigenten. Hij heeft ruime ervaring met continuospel, clavecimbel/kistorgel van becijferde bas. Zangles volgde hij tijdens zijn studie kerkmuziek/directie en erna bij o.a. Frans Huijts en Joost vd Linden. Hij is een van de organisten van de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk. Opvallende projecten waren de uitvoeringen van alle orgelwerken van J.S. Bach en C. Franck, en voerde hij tweemaal met verscheidene ensembles een dag lang werken uit van Bach. Sietse volgde tweemaal de Internationale Zomeracademie voor organisten te Haarlem. Met frisse zin probeert hij muziekliefhebbers verder te laten kijken over de vertrouwde grenzen van barok en romantiek heen en ze te enthousiasmeren voor oude of hedendaagse muziek.
Sietse heeft een lespraktijk voor piano, orgel, zang en dwarsfluit. Tevens geeft hij les aan koorschool Altena. Tevens is hij dirigent van kamerkoor 'Fiori Musicali', van projectkoor 'Vinea Mea', en van Cantus waarin muziek wordt uitgevoerd met enkelvoudige bezettingen in een mix van topamateurs en professionals.