Gerrie Meijers
Haarlem

Curriculum vitae

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.
Ze concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord.
Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Met Wieke Ubels (sopraan), Annette Stallinga (alt) en Cecile Roovers (alt/mezzo en actrice) vormt zij vaste duo’s. Een vierhandig duo is zij samen met Christine Kamp. Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera (voorheen Xynix-opera), Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo (voorheen Haags ad Hoc), Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble.