Martien de Vos
Open Hofkerk, Rotterdam

Curriculum vitae

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk. Sinds 2014 studeert Martien hoofdvak orgel bij Bas de Vroome aan het Rotterdams conservatorium. Hij volgde onder andere de bijvakken piano en basso continuo.
Improvisatielessen krijgt hij van Hayo Boerema, naast klavecimbel bij Bas de Vroome. Daarnaast volgt hij de opleiding kerkmuziek.
Martien won 1e, 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.
Hij volgde diverse Masterclasses bij gerenommeerde organisten waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Sietze de Vries.
Martien is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Ooltgensplaat en sinds 2017 aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden).