Adriaan Hoek
Tholen

Curriculum vitae

Adriaan werd in 1990 geboren te Tholen. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van zijn vader. Vervolgens studeerde hij piano bij Paul Heyboer en orgel Eric Quist. Adriaan Hoek behaalde als amateur reeds eerste en tweede prijzen op orgelconcoursen.
Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In 2014 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocenten waren Bas de Vroome, Ben van Oosten en Aart Bergwerff. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek cum laude. Momenteel studeert hij voor het diploma 2e fase en volgt hij improvisatielessen bij Hayo Boerema. Privélessen volgt hij bij Pieter van Dijk en Kees van Eersel.
Adriaan won diverse prijzen op internationale orgelconcoursen waaronder vier eerste prijzen in 2015 op orgelconcoursen te Korschenbroich, Alkmaar, Lübeck en Breda. Op het Schnitgerconcours te Alkmaar won hij ook de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Vanwege deze prestatie mag hij zich  The Young ECHO organist of 2016  noemen.
Sinds 2015 is Adriaan als cantor-organist verbonden aan het Ikazia-ziekenhuis te Rotterdam. Daarnaast is hij actief als concertorganist, continuo-speler, dirigent en docent.