Maarten Havinga
Amsterdam

Curriculum vitae

Maarten Havinga (1991) heeft 8 jaar orgel gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Pieter van Dijk. In 2016 is hij afgestudeerd voor de master. In die 8 jaar heeft hij ook een bachelor Wiskunde gehaald en hoopt hij de master Mathematics te halen. Hij woonde masterclasses bij van Olivier Latry en Louis Robilliard. Ook heeft hij een les gehad van Gustav Leonhard. In 2014 volgde hij de Smarano Organ Academy, waar hij les had van Ulrika Davidsson en William Porter. Het jaar daarop bereikte hij de halve finale van het Schnitger Orgelconcours in Alkmaar.
Sinds 2008 is Maarten actief organist. In een kerk heeft hij een uitvoering van het Requiem van Duruflé georganiseerd met orgel en koor, waarbij hij zelf de orgelpartij speelde. Sinds 2013 componeert hij wel eens, voor piano, orgel, koor en kleine ensembles.
In zijn spel combineert hij de ontspannen techniek van v. Oortmerssen met de historisch geïnformeerde virtuositeit aangeleerd door v. Dijk. Hij heeft specifieke interesse in het leren bespelen van ongebruikelijke en microtonale klavierconcepten, onderwerp van zijn master research aan het Conservatorium.