Jan Pieter Lanooy
Westerkerk, Amsterdam

Curriculum vitae

Jan Pieter Lanooy (Nieuwegein, 1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd aan de Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen te Baarle-Hertog (België). Daar kreeg hij les van Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus. Nadat hij was verhuisd naar Den Haag in 2009, werd Jan Hage zijn leraar. In 2011 studeerde hij bij Aart Bergwerff aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Hij deed er eerst vooropleiding en vervolgens het eerste jaar Hoofdvak Orgel. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Bram Beekman, Leo van Doeselaar, Ad van Sleuwen, Jos van der Kooy en Ludger Lohmann. In juni 2016 rondde hij zijn Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden af met een scriptie over het Müllerorgel van Haarlem. Sinds 2013 is hij de vaste continuospeler van het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) waarmee hij ieder jaar de Johannes Passion, de Hohe Messe of de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach uitvoert.
In 2015 hervatte hij de orgelstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en kreeg hij pianolessen bij Wim Voogd. Aldaar behaalde hij zijn Bachelor in 2017 'cum laude'. Momenteel studeert Jan Pieter de Master Applied Musicology aan de Universiteit van Utrecht en de Master Hoofdvak Orgel in Den Haag.
Jan Pieter is hij als organist verbonden aan de PKN-gemeente van Warmond en tweede organist van de Westerkerk in Amsterdam.
Website: www.janpieterlanooy.nl